Reiki

Wat is reiki?                                                                                                                                                                     

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Universele levensenergie”.

De Reiki-energie beschikt over een intelligentie die ver uitgaat boven menselijke kennis. Deze energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op het lichaam, de geest en het gevoelsleven.

Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen (lichamelijk en geestelijk).

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij door middel van handoplegging universele levensenergie van uit de kosmos wordt doorgegeven.

Reiki is een daad van liefde en aandacht. Reiki is alleen maar positief en kan geen levend wezen schade berokkenen, ongeacht de conditie of status. Ook in combinatie met andere therapieën en/of medicijnen kan het een positief effect hebben, doordat het je sneller in balans brengt. Men hoeft alleen maar de handen in de juiste positie te houden of op de plaats te leggen waar de pijn is. De energie voert de behandeling altijd goed uit. Door menselijke aanraking geef je genezende kracht, warmte en zorgzaamheid door.

De meeste mensen doen dit al automatisch: als een kind valt, dan geef je een kusje op de pijnlijke plaats en de pijn lijkt al weg te zijn. Als iemand verdriet heeft, dan leg je een arm om de schouder van deze persoon en geeft zo de liefde die men nodig heeft.

Tijdens een Reiki-behandeling legt de behandelaar de handen op zichzelf of op de persoon die een behandeling wilt ontvangen, met als doel de universele energie te laten doorstromen.

Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem en het helpt je lichaam en geest te ontgiften.

Je kunt met je handen Reiki aan jezelf geven of aan anderen.


Iedereen kan het leren, iedereen kan ermee werken.

Je hoeft het alleen maar te willen.


Voor tarieven van een Reiki-behandeling: Reiki-tarieven