Reiki

Wat is reiki?

 

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Universele levensenergie”.

 

De Reiki-energie beschikt over een intelligentie die ver uitgaat boven menselijke kennis. Deze energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op het lichaam, de geest en het gevoelsleven.

 

Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen (lichamelijk en geestelijk).

 

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, waarbij door middel van handoplegging universele levensenergie van uit de kosmos wordt doorgegeven.

 

Reiki is een daad van liefde en aandacht. Reiki is alleen maar positief en kan geen levend wezen schade berokkenen, ongeacht de conditie of status. Ook in combinatie met andere therapieën en/of medicijnen kan het een positief effect hebben, doordat het je sneller in balans brengt. Men hoeft alleen maar de handen in de juiste positie te houden of op de plaats te leggen waar de pijn is. De energie voert de behandeling altijd goed uit. Door menselijke aanraking geef je genezende kracht, warmte en zorgzaamheid door.

 

De meeste mensen doen dit al automatisch: als een kind valt, dan geef je een kusje op de pijnlijke plaats en de pijn lijkt al weg te zijn. Als iemand verdriet heeft, dan leg je een arm om de schouder van deze persoon en geeft zo de liefde die men nodig heeft.

 

Tijdens een Reiki-behandeling legt de behandelaar de handen op zichzelf of op de persoon die een behandeling wilt ontvangen, met als doel de universele energie te laten doorstromen.

 

Reiki ontspant, geeft je rust en versterkt het afweersysteem en het helpt je lichaam en geest te ontgiften.

 

Je kunt met je handen Reiki aan jezelf geven of aan anderen.

 

Iedereen kan het leren, iedereen kan ermee werken.

 

 Je hoeft het alleen maar te willen.

 

 

 

Reiki-cursussen

 

Een Reiki inwijding is een mooi geschenk voor jezelf. De Reiki cursussen geven je de mogelijkheid jezelf en anderen te helpen op alle gebieden: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je komt weer in contact met de bron in jezelf en je levensenergie begint weer te stromen.

 

Reiki geeft je de mogelijkheid tot het ervaren van aura’s en chakra’s en bewustwording van de werking van de geest op jezelf en je omgeving. Door middel van oefeningen en praktijkgericht werken leer je deze universele en alles doordringende energie op lichaam en geest te hanteren. Er zijn meerdere graden te behalen. De inwijdingen zijn volgens het traditionele Dr. Usui-systeem. Bij elke graad hoger wordt de holistische kennis verdiept. Ieder persoon groeit in zijn of haar tempo op fysiek, mentaal en spiritueel gebied. Je hebt de tijd nodig om in je eigen tempo aan elke nieuwe dimensie in je leven te wennen. Elke graad hoger geeft je steeds meer het gevoel het leven in eigen hand te hebben en daarmee je verantwoordelijkheid te aanvaarden van wat er op je pad komt. Het brengt je dichter bij de kern van het weten in jezelf en haalt je innerlijke kracht in jezelf omhoog. Het vertrouwen in jezelf wordt sterker. Je bemerkt dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Je bent uniek en een belangrijke schakel in en op deze wereld.

 

Ook voor kinderen is dit heel geschikt om te ondergaan, maar ook om zelf te leren!

 

© An Andy Website 2018

Privacybeleid