Bij veel mensen is fysiotherapie al wel bekend, maar misschien is voor veel mensen nog niet bekend dat ik dit ook binnen mijn praktijk aanbied.

 

Fysiotherapie is sinds 1 januari 2006 direct toegankelijk, dat wil zeggen dat u niet eerst langs de huisarts hoeft voor een verwijzing, maar dat u bij de fysiotherapeut eerst gescreend wordt of u in aanmerking komt voor verder onderzoek of niet. In het eerste geval wordt doorgegaan met onderzoek en behandeling door de fysiotherapeut en gaat er een verslag naar de huisarts. In het laatste geval wordt u teruggestuurd naar de huisarts en bepaalt deze welke behandeling de juiste voor u is (dit kan alsnog fysiotherapie zijn!).

 

Ik werk tijdens de behandelingen met name met massage en actieve en passieve oefeningen. Indien nodig krijgt u van mij ook huiswerkoefeningen mee.

Sinds enkele jaren werk ik ook via het Concept van Mulligan. Dit is het mobiliseren (losmaken) van gewrichten op een pijnvrije manier (jawel, het kan!).

 

Het ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren ’90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio- en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken. Anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

 

Mulligan heeft op een systematische wijze deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten (bv elleboog, knie, pols etc.) als de wervelkolom een nieuw onderzoeks- en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn behandelmethoden zijn een combinatie van een passieve correctie en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

 

 

Afhankelijk van de polis van uw zorgverzekering krijgt u een aantal (of soms alle) fysiotherapiebehandelingen vergoed. Vanwege de grote administratieve druk heb ik sinds 1 januari 2017 met geen enkele zorgverzekeraar een contract. U krijgt na behandeling de factuur dan thuis en deze dient u zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar. De behandelingen worden vergoed volgens de voorwaarden van uw polis. (Heeft u een in natura-polis dan is dat ongeveer 70% van het behandeltarief en bij een restitutiepolis krijgt u meestal 100% vergoed.)

 

Naast fysiotherapie geef ik ook (ontspannings-)massages van een deel van lichaam. Hierbij probeer ik met name de meest gespannen spieren te behandelen, waardoor alle spanningen verminderen.

 

Fysiotherapie en Massage

© An Andy Website 2018

Privacybeleid